Ferestrele mari: de ce se potrivesc clădirilor de birouri?

Biroul este locul în care multiple sarcini sunt duse la bun sfârșit. Buna sa organizare trebuie avută în vedere încă de la alocarea încăperii angajaților. Spațiul trebuie să fie destul de mare și trebuie evitată aglomerarea cu piese de mobilier. În plus, mobilitatea și organizarea ar trebui luate în calcul întotdeauna.

Toate componentele ar trebui să fie în armonie. Culorile ar trebui să se îmbine plăcut, iar micile piese de mobilier să se completeze una cu cealaltă. În acest cadru, chiar și ușile și ferestrele sunt importante. Fie că sunt usi din aluminiu sau nu, trebuie să se potrivească cu restul componentelor.

Avantajele ferestrelor mari în clădirile de birouri

Atât ferestrele mici, cât și cele mari, sunt utile și ușor de integrat. Totuși, ferestrele mari vin de la sine cu multe avantaje. Acest lucru este aplicabil mai ales în cazul spațiilor mari. Printre atuuri se numără și următoarele:

Lumina naturală pătrunde mai mult în încăpere

Dimensiunea mare a ferestrelor permite o pătrundere mai vastă a luminii. Acest lucru poate fi de folos în sezonul rece. În zilele de iarnă luminozitatea este mai scăzută. Corpul uman are nevoie de expunerea la lumină. În acest caz, orele petrecute la birou pot ajuta la acest lucru. Prin urmare, utilul se îmbină cu plăcutul.

Favorizează transferul pasiv al căldurii solare

Un efect produs de ferestrele mari este cel de transfer a căldurii. Acestea captează căldura soarelui  și indirect o distribuie în încăpere. În principiu, cu cât mai mare este geamul, cu atât mai mare va fi și cantitatea de căldură captată. Datorită acestui lucru, consumul energetic interior poate scădea și cu 20%.

Creează iluzia unui spațiu mai mare

O fereastră mare creează impresia unui spațiu mai vast. Acest truc poate fi utilizat în cazul încăperilor mici. Toate colțurile sunt luminate, chiar și cele mai întunecate. Accesul deschis către mediul de afară creează impresia de spațiu aerat în care se poate desfășura orice activitate.

Asigură intimitate odată cu o accesibilitate sporită spre mediul exterior

Deși acest tip de ferestre poate părea invaziv, intimitatea poate fi asigurată. Se poate pune folie pe geamuri. Aceasta împiedică persoanele din exterior să se uite înăuntru. În același timp, cei dinăuntru pot vedea în afară. Stilul este unul elegant și simplist care denotă gust, fără nicio îndoială.

Pe scurt

Stilul din birou poate fi ajustat prin utilizarea elementelor cu gust. Ferestrele mari, dar și tâmplăria de aluminiu, sunt potrivite clădirilor de birouri. În completarea lor, mobilierul modernist aduce un aer idealist și futurist în același timp. Încăperea devine mai luminoasă și implicit spațiul pare că devine și el mai mare.

One Thought to “Ferestrele mari: de ce se potrivesc clădirilor de birouri?”

  1. […] chiar și ușile și ferestrele sunt importante. Fie că sunt… Articolul Ferestrele mari: de ce se potrivesc clădirilor de birouri? apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Comments are closed.